• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

إعـــــــلان

تقليص
لا يوجد إعلان حتى الآن.

Mashaayikh met grote groepen marcheren naar Kitaaf bi idnillaah

تقليص
X
 
  • تصفية - فلترة
  • الوقت
  • عرض
إلغاء تحديد الكل
مشاركات جديدة

  • Mashaayikh met grote groepen marcheren naar Kitaaf bi idnillaah

    Khaalid Bin Mohammed al-Gharbaanie -moge Allaah hem beschermen- zei:

    Mashaayikh en uitnodigers van Ahloe-Soennah aan het voorfront van grote groepen bereiden zich voor om samen te komen -beginnende op vrijdag 24 Safar (i.e. 27-12-2013)- om te marcheren naar Waa-ilah -Kitaaf- [voor de strijd tegen de Hoethiyien]

    In naam van Allaah, de Barmhartige, de Genadevolle.
    Allaah de Verhevene zei:

    وَإِنِ اسْتَنْصَرُوكُمْ فِي الدِّينِ فَعَلَيْكُمُ النَّصْرُ إِلَّا عَلَى قَوْمٍ بَيْنَكُمْ وَبَيْنَهُمْ مِيثَاقٌ وَاللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِيرٌ

    En wanneer zij jullie hulp vragen bij de godsdienst dan is het jullie plicht om hen te helpen behalve tegen een volk, waarmee jullie een verbond hebben. En Allaah is Alziende over wat jullie doen. (8:72)

    En de Profeet -sallallaahoe 'aleihi wa sallam- zei:
    ''Steun jouw broeder. Degene die onrecht wordt aangedaan en degene die onrecht doet (door hem hiervan te weerhouden).''

    Wegens het marcheren van de Raafidah al-Hoethiyien naar Kitaaf waar zij samenkomen tegen onze broeders van de stammen van 7alf an-Noesrah [verbond van stammen die zich verenigd hebben in het steunen van Dammaadj tegen de Hoethiyien], hebben Ahloe-Soennah vanuit alle gebieden in Jemen contact gehad met hun Mashaayikh en hun geleerden en hun uitnodigers om te gaan naar Kitaaf –met de permissie van Allaah-, om degenen die onrecht worden aangedaan in Dammaadj te steunen.

    En duizenden van de stammen van 7alf an-Noesrah zullen vertrekken met hun voertuigen en uitrustingen vanuit alle gebieden van Jemen, met aan het voorfront van hen de grote Mashaayikh en uitnodigers van Ahloe-Soennah wal-Djamaa’ah. Hun slagzin zal met de permissie van Allaah zijn: ‘’Een van de twéé goedheden. Overwinning of het martelaarschap.’’

    En ter gelegenheid hiervan roepen zij alle Jemenieten en alle nobele mensen op, en eenieder in wiens hart de grootte van een atoom aan geloof zit- om niet achter te blijven ten aanzien van deze mars, behalve degene die een duidelijk excuus heeft. En zij roepen de gelovigen op om haastig erop uit te trekken voor de strijd zonder achter te blijven op hun broeders. En dat vrijdag 24 Safar 1435H de dag is waarop men zal samenkomen ter voorbereiding van het erop uit trekken voor de strijd en het zal de dag zijn waarop de mensen aangespoord zullen worden deel te nemen aan de strijd middels de vrijdagpreken en lezingen die gegeven zullen worden tussen al-Maghrib en al-‘Ichaa.

    Vervolgens is zaterdag de dag van het vertrekken vanuit alle gebieden van Jemen om samen te komen in Ma'rib en vervolgens naar Kitaaf te gaan. De Mashaayikh zullen vertrekken met hun studenten en geliefden en de stammen van Jemen vanuit:

    al-Mahrah - Hadramawt - Shabwah - Ab'an - 'Aden - ad-Dhaaliy - Lahidj - Ta'iz - Ibb - al-Baydhaa - Dhimaar - San'aa - al-Hoedaydah - al-Ma7wiet - 'Imraan - Hadjah - en andere gebieden uit de provincies van Jemen.

    Aldus -o Ahloe-Soennah-, wij roepen jullie op bij Allaah, om niet achter te blijven en om erop uit te trekken ter steun van jullie broeders. Want de belegering van hen [i.e. Dammaadj] heeft de 80 dagen bereikt aan belegering en beschieting en de Ghierah (eervolle jaloezie) is afwezig bij velen van de Jemenieten, behalve degene die Allaah heeft doen welslagen in het goede zoals jullie.

    O bezitters van de trotse mannelijkheid en de eer en de moedigheid, o mensen van Jemen. Wij roepen jullie op –bij Allaah- om jullie te haasten naar het helpen. Wij roepen jullie op –bij Allaah- om niet achter te blijven. Wij roepen jullie op –bij Allaah- om gehoor te geven aan de roep van de ‘Allaamah van Jemen [i.e. Shaykh Yahyaa –moge Allaah hem beschermen-] en zijn studenten om te helpen. Wij roepen jullie op –bij Allaah- om jullie te haasten en gehoor te geven aan de roep van de kinderen en de vrouwen en de ouderen in Dammaadj die schade zijn berokkend. O bezitters van trotse mannelijkheid en eer, o bewoners van Jemen. Vertrek en spoor aan [tot de strijd]. Want het voedsel en drinken van jullie broeders in Dammaadj die belegerd worden is opgeraakt. Steun hen dus, opdat Allaah jullie zal steunen en opdat Hij jullie voeten standvastig laat zijn [in de strijd].

    Bron: http://aloloom.net/vb/showthread.php?t=22453
يعمل...
X