• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

إعـــــــلان

تقليص
لا يوجد إعلان حتى الآن.

Zijn Ahloe-Soennah bereid om terug te keren van hun fouten?

تقليص
X
 
  • تصفية - فلترة
  • الوقت
  • عرض
إلغاء تحديد الكل
مشاركات جديدة

  • Zijn Ahloe-Soennah bereid om terug te keren van hun fouten?

    Vraag: Jullie –o Ahloe-Soennah-, als er met jullie wordt gedebatteerd en het aangetoond is dat jullie het fout hebben in sommige kwesties. Zijn jullie bereid om terug te keren (naar de waarheid)?

    Antwoord Shaykh Moeqbil al-Waadi’ie -moge Allaah hem genadig zijn-:

    Wij zeggen: Ja, wij zijn ertoe bereid. En wij hebben in meer dan cassette gezegd en in meer dan een boek dat als iemand weet heeft van een fout van ons (zoals): dat wij een zwakke Hadieth hebben geschreven waarmee wij bewijs voeren of wij halen een bewijs aan in een bewijsvoering waar dit niet op zijn plek is of als wij hebben gesproken met iets dat afwijkt van de werkelijkheid. Dan zijn wij bereid om terug te keren. Wat betreft (het terug keren van)iets anders dan dit, dan zijn wij niet bereid om ervan terug te keren. Zelfs al is het een rijke persoon die zegt: ‘’Doe deze uitspraak niet en dan ben ik bereid jullie een miljoen te geven.’’

    Wij zeggen tegen hem: Nee, jouw miljoen is bij ons zelfs geen mestkeutel waard. Zeg niet tegen ons om deze uitspraak niet te doen en zeg niet tegen ons om dit en dat niet te zeggen. De waarheid, wij zijn niet bereid die op te geven, noch om ervan terug te keren. Wat betreft als wij fout zijn, dan keren wij terug en alle lof is aan Allaah. En daarbuiten is onze Da’wah kostbaarder bij ons dan onze levens en dan goud en zilver.

    [Bron: Irshaad al-Moe7taadj Ilaa Ma’rifatoe Da’watoe Ahl-Soennah Bi-Dammaadj van Shaykh Moeqbil –moge Allaah hem genadig zijn-]
يعمل...
X