• If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

إعـــــــلان

تقليص
لا يوجد إعلان حتى الآن.

De correcte geloofsovertuiging

تقليص
هذا موضوع مثبت
X
X
 
 • تصفية - فلترة
 • الوقت
 • عرض
إلغاء تحديد الكل
مشاركات جديدة

 • De correcte geloofsovertuiging

  بسم الله الرحمن الرحيم
  الحمد لله رب العالمين، والصلاة والسلام على رسولنا محمد صلى لله علي? وعلى آل? وصحب? والتابعين
  ثمَّ أمَّا بعد


  Allaah heeft het mogelijk gemaakt om het boek “De correcte geloofsovertuiging” van Shaykh Abdou Salaam Ibn Burdjis – rahimahoeLlaahoe – te vertalen naar het Nederlands. De geloofsovertuiging (i.e. Aqiedah) is van enorm belang.
  Desondanks zien we dat de meeste mensen hierover onwetend zijn of misvattingen hebben hieromtrent. Het is daarom dat we hebben besloten om dit boek te vertalen.

  Allereerst was dit boek oorspronkelijk een lezing dat vervolgens is neergeschreven om het profijt te vermeerderen – Met de Wil van Allaah – . Dit boek omvat verschillende facetten van de geloofsleer, van de categorieën van Tawheed tot onze verplichting jegens de sahaabah, enz. Maar dit boek is uniek vanwege zijn beknoptheid, gemak en profijt.

  Het is dan ook gewenst van elke (beginnende) student van kennis dat hij alle onderwerpen die in het boek aan bod komen, begrijpt en beheerst. We hebben ook voetnoten toegevoegd als extra verduidelijking of voor extra profijt. Dit zal altijd worden weergegeven met: “Voetnoot vertaler”.

  Om de lezer niet meteen te laten ontmoedigen door het aantal pagina's, hebben we besloten om dit boek in 3 delen te publiceren:

  • Deel 1: De categorieën van Tawheed.
  • Deel 2: De 6 pilaren van Imaan + Uitleg van Imaan.
  • Deel 3: Verschillende onderwerpen.

  InchaAllaah zal dit gepubliceerd worden op onze website www.daralhadieth.be.

  Hier kliken

  Na afloop zullen we de drie delen in één deel verzamelen.


  Ondanks dat we ons uiterste best hebben gedaan en zeer nauwkeurig te werk zijn gegaan bij de vertaling, blijven we mensen. Dus indien je op een fout stuit, vragen we om ons hier van op de hoogte te brengen: Email: [email protected]
  Moge Allaah Azza wa djal de shaykh rahimahoeLlaah rijkelijk belonen voor dit profijvolle boek. We vragen Hem ook om deze vertaling van profijt te laten zijn voor eenieder die zijn geloofsovertuiging wil leren en dat Hij dit zwaar laat wegen op onze weegschalen op de Dag des Oordeels.

  Wa HamdoeliLlaahi Rabi ‘alameen.
  Markez Dar Al Hadieth
  Beukenstraat 24
  2140 Borgerhout
  www.daralhadieth.be
  [email protected]

يعمل...
X